TV nörd

2011-03-30 @ 12:15:41
Imorgon är det dags igen, dags för det tragikomiska programmet Jobbjägaren. Jag hade tänkt se det förra veckan men klarade bara några minuter, efter det var jag bara illa till mods så jag bytte kanal. Funderar på om man ska ge det ett nytt försök imorgon. En annan som har en åsikt som jag instämmer med är en tjej som heter Zandra, läs hennes inlägg här. http://blogg.aftonbladet.se/zandra/2011/03/kanal-5-white-trash



                                      

Men ikväll är det en riktig tv kväll. Det börjar med Arga snickaren och följs av Grey´s anatomy och Off the map. Kanske spelar jag samtidigt in premiären av Grand designs Australia.

Dancing in the streets

2011-03-30 @ 11:05:02
Jag har fått lite önskemål om innehåll i bloggen och ett önskemål var att jag skulle ha med mer musik. So here goes:-) Jag har försökt fundera ut vad jag har för musiksmak och kom fram till att det varierar kraftigt. Vad som får mig att fall för en låt kan vara vitt skilda saker tex texten, melodin, gunget i låten och ibland är det videon. Ska ge exempel på det i en senare inlägg. Här kommer iaf några exempel på musik jag gillar.

Katy Perry - Firework. Först tyckte jag att videon var lite läskig, det ser ju ut som om människorna har fyrverkerier i bröstkorgen som sen exploderar. Men jag förstår tanken bakom idén och tycker om andemeningen.


T-Pain - Church. Jag kan verkligen inte sitta stilla när jag hör låten. Sen gillar jag att några av dansarna från filmen "Step up 2: The streets". Är det dans i en film så är det en bra film. Så är det bara.


September - Mikrofonkåt. Jag tyckte att hennes versioner av de andras låtar överlag var bäst. Även här har jag svårt att sitta still. 


Flo Rida feat David Guetta - Club can´t handle me. Lustigt nog visade sig denna låten vara från ännu en dansfilm, Step up 3D. 


Bruno Mars - Grenade. Bra låt helt enkelt.  


Som avslutning så blir det en lite udda låt till skillnad från de andra lite mainstream. Roisin Murphy - Ramalama. Jag kunde inte hitta någon officiell video så det fick bli "the next best thing". Låten råkar nämligen vara med i ett av mina favorituppträdande från SYTYCD. Jag menar hur kan man inte älska en sån text?
 

Dagens outfit

2011-03-29 @ 23:11:39


Ja, jag vet att jag har blivit lite rultig på en del ställen. Men dels bortförklarar jag det med att kameran lägger på några kilo och så intalar jag mig att jag ska börja träna. Snart...

Going to the chapel.. ...and we´re gonna get married...

2011-03-27 @ 01:19:13
Om jag någon gång gifter mig så vill jag ha antingen något puffigt och härligt eller så vill jag ha något lite slimmat. Jag vet jag vet, jag är galet insnöad på klänningar just nu. Men jag älskar ju dem!!!!!!!!

Puffig maräng (men en fin puffig maräng)



Slimmad och helt ljuvlig kreation.


Jag frågade precis mina arbetskamrater om man inte kunde köpa en klänning nu och ha bara om uti fall att... De tog mig konstigt nog inte på allvar.

You´ve gotta love it!

2011-03-25 @ 18:53:03
Igår blev jag ägare till en nygammal klänning via tradera. För den fick jag ge totalt 90 kr för och då är frakten medräknat i priset. Som sagt you´ve gotta love it! Tradera alltså :-)



Ansiktet fick inte vara med, lite för trött och sliten när bilden togs och det är ju faktiskt klänningen som är i fokus inte jag.

Bal och bröllop asian style

2011-03-18 @ 19:50:37
Om ni tyckte att någon av klänningarna var för puffiga eller hade för mycket rysch och pysch så ska ni få se några av klänningarna jag förkastade.

Jag tror inte att de hade kunnat pynta klänningen mer om de så
hade försökt. Galet!


Tror du att det räcker med en rosett? Nej släng på två eller tre. Sätt
även på ett sådant piffigt halsband så är det finemang.


Man kan aldrig få för många tygrosor.


En rosa maräng är väl fint?


Om den här vet jag inte vad jag ska säga.


Till sist en brudklänning. Ja jisses kors, blommor över hela bysten,
lager på lager i olika nivåer och så en blomma och lite kvistar på på
låret. Lovely!

Vad är en bal på slottet...

2011-03-18 @ 17:55:52

Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar klänningar. Nu ska min styvsyster Emma gifta sig till sommaren och jag är i gång och tittar på klänningar och drömmer mig bort. Flera jag har fastnat för är lite väl mycket balklänning. Det är väl egentligen en aftonklänning jag behöver. Eller behöver och behöver... Men om jag ska köpa en ny klänning så är väl en aftonklänning lite mer gångbar än en balklänning.

Det hade varit kul att höra vilken ni tycker är finast samt vilken ni tror jag är mest inne på.

Här kommer flera fina. De flesta av dessa får man måttsydda och så kan man välja bland flera färger. Tänk också på att flera av modellerna har stora underklolar under klänningarna. Så sådär stora och puffiga som några är beöver man inte ha dem, det beror på om man väljer att ha underkjol och även vilken storlek i så fall.






















Fönsterputsarmickepock

2011-03-14 @ 18:22:38
Idag har jag invigt min nyinköpta fönsterpustarmickepock (som smugglosmurf skulle säga).


Den var hur bra som helst. Eftersom mina fönster var sjukt smutsiga så fick jag ta i lite extra med en vanlig svamp på de ställen som var extra smutsiga. Men eftersom den här apparaten gör det mycket enklare och roligare att putsa fönster så lär det ske betydligt oftare och fönstren blir alltså inte lika smutsiga.

Jag hittade till och med en tjusig informationfilm om den

Ewan, the man who stare at goats

2011-03-14 @ 13:55:10
Här kommer ett klipp med en man som jag finner väldigt underhållande. Han heter Craig Ferguson och har en talkshow i USA. Han är ursrungligen från Skottland och har en underbar dialekt. Speciellt roligt är det att titta på när han har gäster från Storbrittanien eller framför allt Skottland.

Hobbe, Muppen och Crazy Cat Lady

2011-03-14 @ 13:37:37

Jag måste berätta något som är så sjukt att det är roligt. Jag har ett ex, vi kan kalla honom Hobbe.
Hobbe är ju en tiger, en annan tiger är Tiger Woods som har extremt många likheter med mitt ex, och då menar jag varken utseendet eller golfen.


Nåja, Hobbe alltså, han har under flera år som många vet haft svårt att hålla sig till sanningen och att behålla byxorna på. Förutom mig så har han även har en relation med en annan tjej som vi kan kalla för Muppen. Detta för att hon har vissa likheter med en viss mupp och för att ja hon är helt enkelt en mupp. Initialt tyckte jag att hon var en helt ok tjej med skinn på näsan. Men efter att hon (trots att hon visste att han varit otrogen mot henne och mig i flera år innan) gång på gång fått bevisat för sig att Hobbe fortsatte hoppa runt med andra (läs mig) så valde hon trots allt att tro på honom. Så numera har jag ändrat åsikt om henne och tycker att hon är en mupp.

Hobbe och jag träffades i somras efter flera månaders uppehåll för att prata ut. Han erkände för första gången att de båda hade ett förhållande. Han berättade att han hade börjat förändras och verkligen ville förändras på riktigt, att han bara var med henne och ingen annan då.  Samtidigt berättade han att han var högst osäker på både sina känslor för Muppen och för att deras relation skulle kunna leda till något mer. Hon är tydligen helt ointresserad av att jobba. Hon har förutom en massa annat negativt varit arbetslös väldigt länge och söker knappt några jobb alls. Ganska så oambitiös alltså. Han kände dessutom att han saknade mig och hade väldigt svårt att hålla händerna för sig själv.

Det är en väääldigt lång historia som jag inte tror att någon orkar läsa om. Så jag ska återgå till den sjuka men roliga biten. Hobbe ville alltså göra slut med Muppen. Det gjorde han också till slut (påstår han) men det dröjde tills november innan han fick tummarna loss. Ändan sedan i somras har Hobbe pratat om en framtid med mig. Att han tror att trots allt så kommer det sluta med att vi båda gifter oss och skaffar barn. Jag har väl inte varit så speciellt säker på det nej. Jag måste tyvärr erkänna att jag fallit till föga för hans charm flertalet gånger, om man så säger. Vad kan jag säga? Jag är mänsklig och har också behov. Smidigt med någon som dessutom känner en utan och innan och fräschare än att hitta någon ny varje gång andan faller på.

På senaste tiden har jag dock känt mer och mer att jag inte är intresserad längre, att jag bara vill ha en vänskapsrelation med honom. Jag kommer ju ändå aldrig lita på honom igen så vad är poängen med något mer liksom. Han accepterade att jag inte ville ha en kärleksrelation men han tyckte att vi ändå kunde ha en sexuell relation. Jag hade ju ändå inte romantiska känslor för honom så varför inte, resonerade han. Jag höll inte med där.

Jag har flera gånger sedan Hobbe gjorde slut med Muppen ifrågasatt om de verkligen bara har en vänskapsrelation. Han säger att så är fallet, att han inte har något alls intresse av något mer. Han berättade istället att han hade haft en onenightstand med nån tjej som han träffat ute, jag tror det kan ha varit i januari. Vad bra att han äntligen kan vara ärlig om något till slut tänkte jag då.

Men så i lördags satt jag och kollade runt på facebook och upptäckte då att Muppen har en blogg där hon lämnar ut recept på sina goda bakverk och mat i övrigt (hon är en riktig hejare på mat och bakverk). Åh vad trevligt då ska jag minsann sno lite recept där tänkte jag. Men till min förvåning skrev hon även om sin kille lite här och var. Oj men det kan väl inte vara Hobbe on skriver om undrade jag då. Men efter lite mer läsning så upptäckte jag att det var om just honom hon skrev. Jag skickade iväg ett sms till Hobbe där jag ifrågasatte vad han höll på med. Han ringde då upp och visste inte alls vad jag pratade om. Han fick då själv gå in och läsa vad hon skrivit. Han erkände att det var honom hon syftade på när hon skrev men att de inte alls var tillsammans utan bara träffades som vänner, inget sex, inget något.

Jag frågade om han trodde jag var dum men han fortsatte förneka något förhållande. Han visste inte alls varför hon skrev om honom som sin kille. Kanske var det bara enklare? Han visste verkligen inte alls. Han var helt förvirrad. Han skulle prata vett med henne och fråga varför hon höll på så och om hon verkligen trodde att de hade något mer än vänskap. Jo jo, visst gör du det…

Jag förväntade mig sedan en uppdatering om hur allt gått. Även om jag inte hade trott på hans historia så hade det roat mig att få höra hans omständiga förklaringar till saker. Men ingen Hobbe ringde. Nu kan jag knappast vara säker men min teori är att han insåg att han inte kunde hitta på någon som helst trovärdig förklarig som jag hade trott på så det var inte lönt att ens försöka. Jag skickade sms och frågade vad som hänt och fick inte svar förrän nästa dag. Svaret var ungefär så att det var hans problem och att det inte berörde mig eftersom vi ändå inte skulle ha den typen av relation. Helt sant egentligen men eftersom han fortsätter prata om hur mycket jag betyder för honom så anser jag att det ligger i hans intresse att jag litar på honom, lite lite i alla fall. Även om man bara ska vara vänner så anser jag att tillit är jätteviktigt. Jag kan inte vara vän med någon som ljuger oavbrutet. Jag hade dessutom haft svårt att vara vän med någon som är konstant otrogen mot sin flickvän även om hon är en korkad godtrogen mupp. Mupp är kanske fel namn på henne, kanske borde jag kalla henne struts istället. Hon är lika bra på att sticka huvudet i sanden i alla fall.

Min slutsats blir att han inte gjort slut alls i november alternativt att de blivit tillsammans igen kort därefter. Att de sedan dess haft ett förhållande, att han varit otrogen mot henne, med mig flera gånger och förmodligen flera andra (vad vet jag). Hobbe visste inte om bloggen och fick halvt panik när han insåg att hon skrivit om honom som sin pojkvän. Han har nämligen manipulerat både henne och mig till att få oss att benämna honom som en vän om vi tvunget måste skriva något någonstans. Vad han har sagt till henne nu har jag ingen aning om. Inget av det han sa till mig i alla fall, förmodligen bara något om att han inte vill att hon skriver något om honom alls fortsättningsvis.

En väldigt tragikomisk historia tycker jag. De tre huvudpersonerna är allihop störda på sitt sätt (ja jag syftar även på mig själv). Vad är det man säger? Fool me once shame on you, fool me twice shame on me.

Jag hoppas hela tiden att han åtminstone ska förändras så pass att vi någon gång ska kunna vara vänner.  Tyvärr tvingas jag att inse att så aldrig kommer att bli fallet. Hobbe har blivit en kompulsiv lögnare om han inte alltid varit det). Jag tror inte att han själv vet vad som är sant längre, han är så intrasslad i sina lögner att han aldrig kan hitta ut och börja om på nytt. Han kommer att fortsätta att ljuga och manipulera tills dagen han dör.

Förlåt ännu ett långt inlägg. Visste inte hur jag skulle kunna korta ner det mer än vad jag redan gjort.

 

 

 

Mmmmm muffins

2011-03-08 @ 07:17:15
Jaha vad ska man skriva idag då? Det händer ju liksom inte så hemskt mycket när man bara ligger hemma och såsar och är sjuk. Inget livshotande, bara det gamla vanliga, ont i halsen, huvudvärk och feber (tror jag, min temp fungerar sådär). Men det går åt rätt håll och idag känner jag mig förhållandevis pigg vilket jag iofs borde göra med tanke på att jag sovit större delen av de senaste dygnen.

Idag vaknade jag innan någon vettig människa borde. Men efter att katterna klart och tydligt gjort klart för mig att de var trötta på mitt sovande så fick jag stiga upp, något min rygg också tackar mig för. Hungrig som en varg fick det bli lite smörgåsar till frukost (det tråkigaste målet om dagen). Sen blev det muffinsbak, choklad så klart. Nu ligger de och svalnar lite i köket medan jag passar på att kolla bloggar och fejjan och sånt.

Men nu blir det en fortsättning av mitt "Millenniummarathon" om man nu kan kalla det för det när jag bara såg de två första avsnitten av sex. Jag spelade in serien när den gick på tv för ett tag sen vilket innebär att det är den långa versionen. Bioversionerna var väl ca 2 timmar/ film men tvversionen var betydligt längre. Varje film var uppdelad i två avsnitt på 1,5 timme vardera. Så i slutändan blir det ju betydligt längre om man räknar alla tre filmerna.
 
Jag blev positivt överraskad av film 1 för i den här längre versionen fick de med flera av sakerna som jag saknade i bioversionen. Nu minns jag inte riktigt vad det var men jag minns att det var en del saker jag saknade när den först kom ut på dvd. Men den här gången kände jag inte lika mycket så. Visst allt var inte med nu heller men det kan man väl inte förvänta sig av en film tyvärr. 

Men som sagt nu blir det varma chokladmuffins, iskall mjölk
och avsnitt ett av Flickan som lekte med elden.

I like you very much... just as you are

2011-03-05 @ 22:29:29
Ikväll är det Bridget Jones dagbok på TV. Jag älskar verkligen den filmen, chickflick när den är som bäst. Det finns många guldkorn att välja bland i scenerna men en var mina favoriter är inledningsscenen. Dels för att den är lite tragiskt rolig men mest för att det är så grymt stor igenkänningsfaktor i den. Vem har inte suttit och lyssnat på musik, tyckt synd om sig själv och känt sig som den ensammaste människan på jorden och då plötsligt känt ett oemotståndligt behov av att sjunga med medan tårarna bränt bakom ögonen (och inte alltid stannat där)? Puh, det blev en lång mening.

Hon är ju helt störd tänker ni kanske nu. Men det må så vara men sån är jag och det står jag för. Jag är en sådan som sjunger med i sorgliga låtar och känner att den låten måste vara skriven för mig. Jag är även en sån som dansar ensam hemma i mitt vardagsrum när jag hör en bra låt på radion (eller numera datorn). Fast numera är jag ju inte ensam, numera dansar jag med katterna. Ibland med en i famnen och ibland med dem båda sittande på golvet medan de tittar på mig som om jag inte är helt frisk. Fast det har jag aldrig påstått att jag är heller. Men som sagt sån här är jag. Take it or leave it!


 
Ursäkta den dåliga kvaliten på klippet, jag hittade inget bättre.

En annan scen som jag fullkommligt älskar är den här. Klippet består av två scener men det är den första jag menar. Åh vad jag älskar när han säger: - No I like you very much. Just as you are. Kunde han säga något bättre? I think not.




Tyvärr är jag lite för lik Bridget i vissa aspekter. Även jag har en stor förmåga att falla för alla Daniel Cleavers i den här världen. Charmiga, snygga, manipulerande och oärliga killar som gör och säger i stort vad som helst för att få en dit de vill (sängen generellt sett). Jag hoppas att jag kommit en bit på vägen och lärt mig känna igen en Daniel Cleaver när jag ser honom. Men att känna igen och motstå är två vitt skilda saker. Baby steps vet ni, baby steps. Man måste lära sig krypa innan man kan gå.

En annan sak som gör mig grymt arg

2011-03-03 @ 19:08:20

Den 13-åriga flickan ville ha sex med den 16-åriga pojken.

Däremot ville hon inte ha analsex och ”borde därför ha kunnat förhindra det”, anser Helsingborgs tingsrätt.

– Jag utgår från att åklagaren kommer att överklaga, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem till Metro.

Flickan var precis fyllda 13 när hon blev kontaktad av den 16-årige pojken, som gick på hennes skola, på MSN.

Enligt Metro blev hon smickrad över uppmärksamheten och de båda inledde en sexuell relation.

”Inget analsex”

Vid flera tillfällen sa och skrev flickan att hon dock inte ville ha analsex, något som utdrag ur de bådas nätkorrespondens bevisar.

Ändå tvingade sig skolkamraten på henne och hade analt samlag med flickan mot hennes vilja. Även under övergreppet bad flickan pojken vid upprepade tillfällen om att sluta.

Borde gjort mer

16-åringen åtalades vid Helsingborgs tingsrätt för våldtäkt mot barn, men tingsrätten skriver i sin dom att de bedömer omständigheterna som ”mindre allvarliga”. Flickan, anser de, ”borde ha gjort mer motstånd” och de skriver att hon inte gjort tillräckligt för att få 16-åringen att förstå att hon inte ville”.

Helsingborgs tingsrätt dömer därför inte pojken till våldtäkt mot barn utan för sexuellt utnyttjande av barn.

– Jag får en känsla av att man velat tona ned den här händelsen då åldersskillnaden mellan parterna är måttlig, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem till Metro.

Jag tycker att de som beslutat detta ska sättas i samma situation och sen se om de tycker samma sak.

Trevligt samhälle vi lever i, verkligen jättetrevligt....

2011-03-03 @ 18:58:07
Jag har precis läst en artikel om en kvinna som misstänkte att hennes fd man utnyttjade deras barn, en 4 åring och en 5 åring, sexuellt. Detta pga att hon flera ggr sett barnen ha ett sexuellt beteende. Hennes ord ensamt gjorde varken från eller till så hennes advokat rådde henne att filma barnen när de betedde sig så. Sagt och gjort, hon filmade dem i badet och visade filmen för socialtjänsten och polisen. Vad ledde då det till? Hon blev anhållen misstänkt för barnpornografibrott och barnen blev förda till jourhem.

Tack och lov lade åklagaren ner fallet direkt eftersom hon ansåg att mamman aldrig hade filmat och dessutom visat både socialen och polisen filmen om hon inte hade velat bevisa pappans skuld. Men socialen anser att det är psykisk misshandel att mamman filmat barnen och deras beteende och att det gränsade till övergrepp att hon inte hindrat dem från att göra det de nu gjorde i badet.

Tingsrätten har nu utan att fundera vidare på varifrån barnen lärt sig det beteendet istället valt att ge pappan ensam vårdnad. Detta med motiveringen att mamman utsatt sina barn för ett allvarligt övergrepp som det ännu inte framkommit någon godtagbar förklaring till.  

Man undrar ju lite vad det är barnen har gjort egentligen. Det kan inte vara något så enkelt som att de tagit på sig själva på ett intimt sätt. Sånt börjar ju barn med i väldigt tidig ålder även om de inte är medvetna om vad de gör, de vet bara att det känns bra. Är det något sånt så är mamman väldigt överkänslig. Men om det inte är det så gjorde hon helt rätt tycker jag.

Jag kan inte riktigt förstå tingsrättens motivering om att hon inte hade någon ursäkt till att filma barnens beteende. Hon beskyllde pappan för övergrepp pga vad hon sett barnen göra. Hennes ord räckte ju uppenbarligen inte. Advokaten rådde henne att filma dem som bevis. På vilket sätt är det inte en godtagbar ursäkt?

Om det nu var så att barnen bara tog på sig själva kan tingsrätten knappast se det som ett övergrepp att hon inte hindrade dem. Varför skulle hon liksom? Alla har väl rätt att, i sin lilla privata vrå, få sig själv att må bra. Givetvis ska man inte låta dem hålla på hur som helst var som helst. Men om ett barn sitter ensamt i badet så låt dem göra vad de vill säger jag. Men tingsrätten anser alltså att det var ett övergrepp från hennes håll att hon inte hindrade barnens beteende. Då måste man dra slutsatsen att det var ganska grova sexuella handlingar barnen gjorde. Vill man då inte utreda vidare??? Nej bara döm henne för att hon filmat vad hon tror är bevis för att pappan utnyttjar barnen. Nej skit i hennes misstankar och ge pappan full tillgång till dem utan någon som helst insyn från staten eller någon annan. Vem tusan är det egentligen som jobbar för socialtjänsten och som nämdemän?

Här är länken till artikeln http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8652029.ab

Originellt eller?

2011-03-03 @ 18:04:40
Jag är lite sen jag vet men jag har inte sett deltävling 2 och 3 förrän idag. Jag tänkte att jag skulle snabbspola genom dem så att jag hade hört alla bidrag åtminstone. I alla fall så såg jag introt från deltävling 2, det där med Barbiegirl och Maries gangsta rap. Barbiegirl känner nog varenda scandinav igen men även rapen kändes märkligt bekant. Se och jämför.





Jag vet ju vilken jag gillar mest. Med tanke på hur länge jag älskat det här Natalie´s klipp så är jag kanske orättvis mot Marie´s. Jag ger nog ingen annan någon chans.

Fast jag kan nog känna att det blir lite konstigt för en del av folket som tittar på festivalen. Jag tror att minst 90% av svenska folket har sett eller åtminstone känner till Barbiegirl låten. Men hur många har sett Natalie´s rap? Inte så många procentuellt sett skulle jag tro. Tror de då att det är nått nytt de ser eller?

En liten skitsak att hänga upp sig på men ändå.