Renovering del 2

2010-05-28 @ 01:56:25
Det blev som jag fruktade i morse. Tapeterna var fortfarande fulla av luftbubblor, veck och fula skarvar. Så det blev bara att sätta sig och försöka få tag i arbetsledaren på målerifirman, men han ville inte prata med mig. Så jag lämnade meddelande om att han skulle ringa mig så att någon fick komma och titta på det så fort som möjligt. Men ingen ringde upp på hela dagen så jag får fortsätta imorgon bitti. För det minsta de kan göra är att komma hem till mig med nya tapeter och göra om allt igen utan någon extra kostnad. Sen tycker jag egentligen att de får dra av en summa på sluträkningen också pga försenat arbete.

Jag förstår inte hur det kan vara så svårt för en målare att sätta upp tapeter. Det kan ju knappast vara första gången! Det är ju bara att följa instruktionerna som medföljer och att ta det lugnt och metodiskt och framförallt noggrannt. Men snabbt ska det gå...

Så nu får jag inte städat nästa vecka heller. Skulle vara att jag kan städa på torsdagen, men med tanke på hur noga jag hade tänkt städa så hinner jag inte så mycket på en dag. Tyvärr så tvivlar jag på att det blir färdigt tills dess ändå:-( Negativ, jag? Inte då.







Renovering del 1

2010-05-27 @ 02:52:05
Har ett bra tag nu hållt på med en omfattande renovering av de två sovrummen samt de båda hallarna. Sovrummen är nu klara och jag har bestämt mig för att byta plats på rummen. Tidigare har jag haft det stora rummet till sovrum och det mindre till datarum. Men nu ska det som sagt skiftas om, tror nog att det kan bli bra (hoppas hoppas). Bilder på det färdiga resultatet kommer senare.

Men hallarna däremot har det varit problem med. Målaren har varit och dragit ner en stor del av tapeterna och bredspacklat två gånger samt målat två gånger. Men ändå har det inte blivit bra. Väggarna var fortfarande ojämna och en del luftbubblor fans kvar. Så jag tog beslutet att tapetsera istället. Från början hade jag bara tänkt tapetsera fondväggen men nu blev det alltså alla väggarna. Så det var målaren och gjorde igår medan jag låg och sov. Men nu är jag nervös över att detta inte heller ska bli bra, för när jag körde till jobb igår kväll var det väldigt bubbligt på väggarna. Jag försöker att inte stirra upp mig allför mycket eftersom jag vet att bubblorna brukar försvinna när väggarna är helt torra. Är det inte bra när jag kommer hem så sätter jag mig nog ner på golvet och gråter en skvätt. Jag har haft en sådan oreda så länge nu att jag inte orkar längre. Jag vill bara ha ordning och reda och framförallt RENT! Kanske därför jag ser ut som en tonåring i ansiktet just nu (och inte i den bra bemärkelsen), det är så skitigt hemma att även om jag tvättar mig och byter sängkläder och handdukar så hjälper det inte.  Och jag som ska på två fester i helgen, det är så typiskt :-(

Intensivt nattarbete

2010-05-26 @ 05:03:58

Sitter på jobb och väntar på att klockan ska bli halv sex så jag kan påbörja min morgonrunda som i det stora hela innefattar diverse byten av kisseblöjor. You gotta love it! Ser tittar jag efter så att alla mina patienter lever, men det brukar de göra :-) Ett bevis på min stora kompetens som sjuksköterska mån tro? I natt har jag förutom att jobba sett klart slutet på en film, Race to Witch Mountain. En ganska fjantig fjantig film om två utomjordingar i skepnad av två tonåringar som kraschlandar i Nevada öknen och som med hjälp av en taxichaffis (The Rock) ska försöka få tillbaka sitt skepp för att rädda både sin planet och jorden. Som sagt ganska fjantig... men den fick tiden att gå.




Sen har jag även fått hjälp av syster Karin att plocka ögonbrynen. Jag hjälpte henne klippa håret (bara lite av topparna) för ett tag sen. Så det är tjänster och gentjänster. Nästan som värsta spat. Vad är bestämd form för spa egentligen??? Eller som Jeff Dunham, Peanut och Jose Jalapeno sa:
Jeff - You were supposed to have taken him to the spa. 
Peanut - I took him to the spaa!
Jose Jalapeno - He put me in the vegetablesteamer...
Peanut - It´s the same thing!




Säger bara I love you Peanut!

Nu vet jag vad ni tänker. Gör hon ingenting vettigt på sitt jobb? Men jo det gör jag, jag har gjort massor, städat, sorterat, fyllt på och varit allmänt vårdnade. Men det finns vissa begränsningar för vad man kan göra med/för patienterna när de sover. Så då får man titta på TV och plocka ögonbrynen istället :-)

Crazy catlady, that´s me!

2010-05-15 @ 23:46:28

Bakgrunden till mitt fina alias är såklart mina katter. Ungefär i samma stund som jag hämtat hem dem så var min syster yster och hennes fina Peter och hälsade på (inte på mig utan på katterna). Sen den dagen har jag kallats Crazy catlady, främt av Peter men även av andra delar av familjen. Nu skulle man kanske kunna tro att jag har hur många som helst, men nej, jag har två. En liten flicka som är helt vit (Maja Gräddnos) och en annan inte fullt så liten som är sköldpaddsfärgad (Lilla My). Bilder kommer vid ett senare tillfälle.

Jag börjar mer och mer hålla med om att det kanske ligger något i mitt alias. Jag behandlar nästan mina katter som mina bebisar. När jag kommer hem när jag varit borta och jobbat natt så möter de mig i dörren och jag hälsar på dem genom att säga: Hejsan bebisarna! Har ni sovit gott bebisarna? Allt med en överlöjlig bebisröst (egentligen är jag allergisk mot folk som pratar med bebisröst). Men vad som gäller för andra gäller uppenbarligen inte för mig :-)

Det var lite om mig. Som det står i underrubriken till bloggen, en ganska ointressant blogg. Men jag tvingar ingen att läsa och om folk har åsikter om innehållet så får de ha det. För det här är min alldeles egna blogg och ingen annan bestämmer vad jag ska skriva än jag. Så det så! Hihi!  



Maja efter att hon blivit kastrerad. Hon fick ha en fin "tröja" så att hon
inte skulle kunna slicka på stygnen.


My älskar att gömma sig var helst hon kan. I det här fallet blev det
min strandväska.


Jag har väldigt hjälpsamma katter, speciellt när det gäller att byta till
ny fräsch sand i lådan. Då är det väldigt roligt att leka i den efteråt.
Mindre kul att få sand överallt i samband med det.

Välkommen till min nya blogg!

2010-05-15 @ 23:15:31