Han vill ingenting!

2011-04-21 @ 03:29:17

Det är fredag och hon sitter på kontoret och skriver lista i huvudet över allt de ska hitta på i helgen.
Pingstkyrkans loppis klockan nio och det är lördagskaffe hos Elin vid elva.
Hinner de till Liljevalchs innan lunchen med hans föräldrar?
Att träffa svärföräldrarna kanske inte är det roligaste, men han gillar ju det.
Och hon har lovat att baka en sockerkaka. Mot att han gick med på att gå på en lång,
romantisk skogspromenad under eftermiddagen.
Och kanske kan hon då övertala honom att gå ut och dricka ett glas vin på en mysig bar på kvällen. 

Han blickar ut genom fönstret. I huvudet plockar han en stor bukett ursäkter som hon ska få när han kommer hem. Inte fan tänker han gå upp tidigt imorgon för att gå på loppis titta på skalperade dockor och malätna kläder! Och Elin kan hon faktiskt besöka själv, det är ju trots allt dom som är kompisar.
Lunchen missar han inte för något i världen, men nog ska det gå att ännu en gång byta ut skogspromenaden
mot en vända till ICA – så slår de två flugor i en smäll. Och att det blir en lugn TV-kväll, det måste hon ju fatta - han har ju innebandymatch med arbetskompisarna tidigt på söndagen.

Vem känner inte igen den här situationen?
På nätet kryllar det av berättelser från kvinnor som är trötta på alltid ta initiativ och ständigt krocka mot en håglös sengångare i myspysbyxor.
Kvinnor som vill hitta på saker hela tiden, medan männen hellre tillbringar fritiden i en symbios med fjärrkontrollen.
Här är några av förklaringarna:

1) Hon är ett vidvinkelobjektiv, Han en zoom.

Det är ett faktum. Precis som exemplet ovan visar, har kvinnor ofta många fler intresseområden än män.
Kvinnors frigörelse från hemmets bojor innebar inte att deras fokus förflyttade sig,
utan breddade sig.
När en kvinna tar sig för munnen och utbrister ”Åh!” kan hon ha sett en bok, en blomma, en vän, ett barn, Lars Norén, en klänning, ett recept, en diskussion, ett tv-program.
Med män är det annorlunda. När en man utbrister ”Åh!” har han sett en bil eller en elektronisk pryl. Eventuellt, har han fått en orgasm.
Män är förutsägbara som en multiplikationstabell och lika innovativa som en repad skiva. 
Kvinnans frigörelse innebar för mannen fler plikter – de tar större ansvar i hemmet, hämtar och lämnar barn och följer motvilligt med till Ikea. Men de gör det utan engagemang, de gör det av pliktkänsla, inte av nyfikenhet och intresse. De har därför också svårt att förstå när helgen närmar sig och kvinnorna blir som MacGyver i en järnhandel – de vill hitta på massa nya saker.
Men vidvinkelobjektivet har en baksida, ett litet hack i linsen:

2) Hon har svårt att koppla av. Han är ett slapparproffs.

Kvinnor har vansinnigt svårt att koppla av. De känner ständigt kravet på att vara duktiga. På att vara drivande, tillgängliga och fulla av initiativ. De har fått lära sig att tiden är värdefull och bör utnyttjas. Därför bombarderar hon mannen med förslag. Men mannen känner inte samma krav och absolut inte samma stress. Det gör han bara på jobbet.
På helgen blir han som en omvänd superhjälte. Efter att utfört stordåd på jobbet hela veckan, byter han om till gympabyxor, linne, tofflor och förvandlas till Supertönten.
För Supertönten är helgen möjligheten att koppla av. Att leva unplugged.
Han går därför in i helgdvalan, hjärtslagen är färre än en björn i ide och en chipspåse räcker gott och väl för att kompensera den lilla energin som går åt för att titta på TV.
Det finns ett tillfälle då han bryter sin dvala: När kompisarna hör av sig.
Då byter han gärna ut fjärrkontrollen mot en innebandyklubba, en stor stark eller vad som än kan få honom att avlägsna sig från hennes uppmanande blick. För vi kan inte komma ifrån:

3) Hon vill umgås, han vill vara tillsammans.

Skillnaden låter hårfin, men avgörande. 
Att umgås kräver ett aktivt samspel, för att hitta gemensamma själsliga beröringspunkter.
Att vara tillsammans däremot kräver bara fysisk närvaro.
Fritiden är för många kvinnor möjligheten att umgås med sin partner. De vill göra, se och uppleva saker tillsammans, med och utan barnen. För män räcker det med att vara tillsammans.
Så det finns bara ett förslag inför helgen som männen garanterat kommer att nappa på:
Att hyra en film eller titta på TV.
TV:n är nämligen det mest effektiva sättet att vara tillsammans på utan att umgås.
Den andre är  utbytbar eller till och med försumbar. Det finns inget samtal, ingen interaktion. Manligt fredagsmys.
För det här är närbesläktat med en annan viktig skillnad mellan män och kvinnor:

4)Hon söker lyckan. Han söker tryggheten.

Helgen innebär inte bara möjligheter, den är också full av farliga fallgropar i förhållandet.
Under veckan är det arbetet som markerar dygnsrytmen, möjligheterna att umgås tillsammans är få. Men på helgerna blir bristerna tydliga, det är nu som relationen verkligen kan synas i sömmarna. Och vilka är det som gör det? Kvinnorna, såklart.
Är vi lyckliga? Är vårt förhållande bra?  De utmanar ödet.
Föreslår romantiska utflykter. Och männen slår bakut. Avskalade från den romantiska mysticismen ser de farorna som kvinnorna i sin rosaskimrande illusion missar.
Vad är värre än att fixa barnvakt, boka bord på samma krog som de lärde känna varandra i och sen sitta med varsitt glas vin, tysta och fullständigt uttråkade?
Därför undviker männen riskerna med sådana farliga upptåg.
För dem är tryggheten det viktigaste. Inte att utforska hur högt det är till tak, bara inte relationen faller genom golvet.
Därför försöker de helgardera helgen med program som kanske inte är sådär superspännande - som att gå till lekparken, äta lunch med föräldrarna eller storhandla på ICA - men där de inte heller riskerar att hon ställer sig framför dem och säger skarpt:
Du, vi måste prata.
Frasen är idag lika könsbestämd som ”middagen är klar!” var för 30 år sen.
Den fullständigt ägs av kvinnorna. 
Visst, kvinnor nöjer sig också. De är också rädda för ensamheten.
Men till skillnad från männen, nöjer de sig olyckliga. De vill bara ha det självklara,
men märker så småningom att de kräver det omöjliga.

5) Hon dukar upp förslag. Han har vetorätt.

På helgen blir det tydligt att mannen är familjens äldsta barn.
Tjurskallig, bortskämd och egoistisk. Sambon är ställföreträdande mamma,
hon ska servera ett fullt smörgåsbord med förslag som han sedan plockar fritt bland.
På samma sätt som männen förväntas vara de aktiva och initiativrika på krogen, så gäller det omvända i parrelationerna. Kvinnorna föreslår, mannen har vetorätt.
Det utnyttjar han gärna. 
Kvinnan, som den goda mamman hon är, går med på att träffa hans kompisar ifall han vill, något han själv totalvägrar när situationen är den omvända. Hon är förstående, han är förebrående. Han sätter sig själv och sina behov i första hand. Mor och son.

När helgen gått är båda besvikna. Hon går igenom den långa listan hon gjort i huvudet och märker att hon inte bockat av en enda punkt på den. Han är inte heller nöjd, sin lista är inte alls lika lång men trots att den har en enda punkt, så har den inte gått i uppfyllelse: Att få ligga med henne.
Men det är kanske inte så konstigt. För vem vill ligga med sin son?

Det här var en krönika från aftonbladet skriven av en kille som heter Martin Ezpeleta. Jag känner att det blivit mycket hänvisningar till andras verk eller till olika youtube klipp den senaste tiden. Men när jag ser något som roar eller på annat sätt berör mig så blir jag alldeles exalterad och känner att jag vill dela med mig av det till hela världen så att alla andra också kan bli så exalterade eller upprörda etc som jag blev.

Här är länken till hans blogg om ni vill läsa mer av honom http://blogg.aftonbladet.se/martinezpeleta

Attack!!!

2011-04-18 @ 23:31:09
Jag blev utsatt för världens kelattack av Maja när jag skulle klä på mig och bege mig till jobb ikväll. Hon hoppade upp på stolen och sen på mig, vi kelade en liten stund men sen hade jag inte tid mer och satte ner henne i sängen. Jag gick ut i hallen för att fortsätta klä på mig. Efter ca 3 sekunder hade hon hoppat upp på hallbordet och vidare upp på mig igen. Efter att vi hållt på så några gånger så kunde jag inte mer. När jag då försökte sätta ner henne igen så klamrade hon sig fast och kröp längre och längre upp och bakåt mot nacken. Då klarade jag inte av att motstå henne längre. Hur kan man motstå en kelsjuk katt som bara vill mysa och som stryker sitt lilla ansikte mot ditt och tvättar dig på kinderna? Nej det går ju helt enkelt inte :-)


Osmickrande bild på mig men söt på henne. Vad är viktigast? Hon så klart :-)

Obetalbart!

2011-04-14 @ 14:03:00
Har precis suttit och läst igenom en tråd på sidan familjeliv som handlade om roliga/konstiga one night stands man haft. Gud vad många skratt man fick. Här kommer ett av inläggen i tråden. 

Ha ha, jag har en!!

Träffade en kille på sjukhus.. omständigheterna tänker jag inte gå in på för det skulle nog inte helt uppskattas ;) Hur som helst så var han döläcker och bjöd ut mig på "dejt".

Några drinkar senare är vi i min lägenhet för o sexa till det.. allt väl, men jag märker att han spenderar mycket tid med mina bröstvårtor, lite smått besatt verkar han, jobbar på med slickande och sugande så han svettades!! Jag lixom bara iaktog detta, han var helt i sin egen värld. 

Det hela vart lite halvdant men jag gick med på att ses igen. Denna gången när vi kommer till lägenheten erkänner han att han har en besatthet med bröstvårtot, men inte mina utan sina egna! Jag fattar ingenting med då drar han dramatiskt av sig tröjan och det visar sig att han har rakat sitt (väldigt håriga, men vätränade) bröst - i stora cirklar runt sina bröstvårtor!! Som två vita, väldigt stubbiga, ringar.. och så utbrister/halvropar han högt "slicka mina bröstvårtor!"

Jag blev helt fnissig men en titt på honom så insåg jag att han tog det hela väldigt allvarligt. Försökte lite fint att göra honom till lags - dock hade han sprayat sig med någon slags aftershave eller deo som smakade satan och stubben rev tungan - det hela var totalt osexigt, han började helt plötsligt åma sig och gny som en "kvinna".. Han var en stor, muskulös manoch jag är rätt liten så det kändes helt fel när han ville ta "min roll" ;)Jag satte mig upp och sa att nej du detta funkar inte. Jag vill inte slick på dig och typ låtsas att du är en kvinna, eller vad är det frågan om?? Han var helt i gasen och bara bad mig fortsätta, men jag sa att han skulle gå hem, vilket han tillslut gjorde.

Det vart svårt att bli av med honom sedan, han txta o ringde och blev lite "stalker varning".. Nej fy så avtändande det hela var. Men mina kompisar garvar sig blå varje gång jag berättar om "the nipple man"..

Alla inläggen var givetvis inte lika roliga men det var en helt klart läsvärd tråd om man känner för att få sig några skratt. Länken dit är: http://www.familjeliv.se/Forum-4-51/m57275063-1.html

Givetvis har jag inga egna historier att förtälja eftersom jag alltid varit och alltid kommer att vara vit som snö

En sån attityd skulle man haft

2011-04-12 @ 14:22:56
Jag tittade nyss in på bloggen kroppsbilder. Där var det en 18 årig tjej vid namn Isabell som skickat in en bild med den här texten:

18 år
171 cm
68 kilo
BMI 23,3.

Fyllde nyss 18 år och får ganska ofta höra att jag borde tänka på vad jag äter, att jag borde gå ner i vikt. Men jag har alltid stått utanför normen och trivs bra med det och vill inte väga 45 kilo och tro att det är fint. Former är grejen och sen om ingen annan tycker så är det deras fel. Jag har en ganska snygg kropp!

Jag blev så himla glad när jag läste texten. Hur ofta hör man tonåringar som är nöjda med sina kroppar? Jag kan dessutom inte riktigt förstå att hon väger 68 kg. Hon ser så smal ut. Konstigt hur olika man kan se ut trots samma siffror. Jag menar att om man hade ställt två kvinnor med samma längd och vikt bredvid varandra så hade de ändå kunnat se helt olika ut. Lustigt det där...

Nu var det ju egentligen inte det inlägget skulle handla om. Jag ville bara lyfta fram hennes härliga attityd. Vill ni se bilden på henne så kan ni gå till den här länken http://kroppsbild.wordpress.com/2011/04/12/isabell/

En hårresande fråga

2011-04-12 @ 13:40:04
Jag behöver hjälp. Vad för slags frisyr ska man ha när man har en klänning väldigt liknande den här:



Ska man ha uppsatt, lockat, plattat eller något annat? Förslag tack!

Katter med klös

2011-04-03 @ 11:00:01
Nu har jag bestämt mig! Nu ska det bli slut på klösandet på bl.a. min soffa. Så igår köpte jag ett nytt klösträd (eller klöstunna snarare) istället för det gamla de hade som gått i sönder och numera bara är hälften så stort som tidigare. Jag köpte även en spray med kattmynta som katter ska vara galna i. Inte mina. När de var mindre så prövade jag att spraya det på några saker för att få dem intresserade av dem. Båda två var totalt ointresserade av doften. My har väl i och för sig numera upptäckt att det är en ganska trevlig doft men Maja är fortfarande totalt opåverkad. Jag funderar på om de ens har något luktsinne. Jag har nämligen försökt få dem att ogilla soffan tidigare, då med hjälp av vitpeppar en gång och ättika en annan gång. Till ingen nytta. Den enda som undvek soffan var jag eftersom det stack i näsan av ättikan. Fyspray har jag också prövat, det hjälper, i någon timme eller så. Men den luktar så starkt att man inte kan vara i rummet på flera timmar (jag alltså).

Tillbaka till den nya klöstunnan. När jag packat upp den så tog det inte många minuter innan Maja upptäckte hur rolig den var. Även My prövade den men var inte riktigt lika intresserad. Inuti tunnan är det fyra plan. Mellan de båda nedersta planen kan man ta sig inne i tunnan samma sak är det mellan de båda översta. Ska man sen upp till plan tre så får man ta vägen utanpå, samma sak gäller för att ta sig högst upp, ovanpå tunnan. Sen är hela tunnan klädd med material som inbjuder till klös, inte som det gamla trädet som bara hade den lilla pelaren att klösa på.

Det gamla trädet, inte speciellt imponerande efter att det krympt till
hälften.


Maja hittade in direkt. Mysigt med små kojor.

 
Även My testade lite...


... men efter att jag sprayat på lite kattmynta låg hon mest och gned
och rullade sig på golvet nedanför den. Maja tittar ut som för att se
vad den där knäppa katten nedanför håller på med.


Det är lite för tidigt att säga om tunnan är en succe men hittills bådar det gott.

Wax on. Wax off.

2011-04-01 @ 23:31:09
Idag har jag varit väldigt duktig tycker jag. Jag har:

- stigit upp efter bara 4 timmars sömn efter att ha jobbat natt
- varit och tvättat bilen på Statoil
- för hand tvättat bort resten av smutsen som inte biltvätten tog
- tömt och rensat bilen på saker
- dammsugit hela bilen, under, bakom och ovanpå allt
- torkat av all interiör
- putsat rutorna och backspegeln
- skurat golvmattorna
- fyllt på spolarvätska och motorolja
- agerat taxi till föräldrarna som skulle på Arlövs revyn med min styvfarfar
- postat brev

Jag har egentligen behövt städa bilen ett tag. Den har blivit rejält skitig efter att ha transporterat mängder av diverse smutsiga saker till tippen. Bilen var förutom den vanliga smutsen full av sågspån, gipsdamm och katthår. Trots allt det där så har jag ändå skjutit upp städandet av den ett bra tag. Jag menar, hur jäkla kul är det att städa bilen?! Men så råkade jag tidigare i veckan spilla ut en hel Big Mac meny (tack och lov inte läsken) i bilen. Det var pommes, sallad och dressing överallt. När jag säger en hel meny så menar jag en hel meny. Det hände när jag svängde ut från McDonalds parkering. Jag tror att jag hade hunnit ta en pommes, inte mer. Jag lyckades plocka upp kött och bröd samt några pommes men resten varken såg jag eller kunde få tag på i det läget. Så som ni förstår blev läget helt plötsligt akut. Men nu är det gjort! Även om det är jäkligt tråkigt så är jag fasligt nöjd med mig själv nu.

Det som är kvar att göra är att lämna in bilen på service samt till Opels verkstad så de får öppna upp min låsta bilstereo (om man nu kan kalla skrället för stereo). Den låste sig i samband med att bilbatteriet laddades ur (när jag stod på Bauhaus parkering i Löddeköpinge i full snöstorm och hela bilen full med parkettgolv). Även om jag följer instruktionsboken till punkt och pricka så lyckas jag inte få fram det som ska stå i displayen så att jag kan knappa in stöldskyddskoden. Den har varit låst i över ett år nu och jag har fått klara mig med en mp3 spelare. Men nu jäklar ska jag ta tag i det med. No time like the present.

Men visst har jag varit duktig idag?