Trevligt samhälle vi lever i, verkligen jättetrevligt....

2011-03-03 @ 18:58:07
Jag har precis läst en artikel om en kvinna som misstänkte att hennes fd man utnyttjade deras barn, en 4 åring och en 5 åring, sexuellt. Detta pga att hon flera ggr sett barnen ha ett sexuellt beteende. Hennes ord ensamt gjorde varken från eller till så hennes advokat rådde henne att filma barnen när de betedde sig så. Sagt och gjort, hon filmade dem i badet och visade filmen för socialtjänsten och polisen. Vad ledde då det till? Hon blev anhållen misstänkt för barnpornografibrott och barnen blev förda till jourhem.

Tack och lov lade åklagaren ner fallet direkt eftersom hon ansåg att mamman aldrig hade filmat och dessutom visat både socialen och polisen filmen om hon inte hade velat bevisa pappans skuld. Men socialen anser att det är psykisk misshandel att mamman filmat barnen och deras beteende och att det gränsade till övergrepp att hon inte hindrat dem från att göra det de nu gjorde i badet.

Tingsrätten har nu utan att fundera vidare på varifrån barnen lärt sig det beteendet istället valt att ge pappan ensam vårdnad. Detta med motiveringen att mamman utsatt sina barn för ett allvarligt övergrepp som det ännu inte framkommit någon godtagbar förklaring till.  

Man undrar ju lite vad det är barnen har gjort egentligen. Det kan inte vara något så enkelt som att de tagit på sig själva på ett intimt sätt. Sånt börjar ju barn med i väldigt tidig ålder även om de inte är medvetna om vad de gör, de vet bara att det känns bra. Är det något sånt så är mamman väldigt överkänslig. Men om det inte är det så gjorde hon helt rätt tycker jag.

Jag kan inte riktigt förstå tingsrättens motivering om att hon inte hade någon ursäkt till att filma barnens beteende. Hon beskyllde pappan för övergrepp pga vad hon sett barnen göra. Hennes ord räckte ju uppenbarligen inte. Advokaten rådde henne att filma dem som bevis. På vilket sätt är det inte en godtagbar ursäkt?

Om det nu var så att barnen bara tog på sig själva kan tingsrätten knappast se det som ett övergrepp att hon inte hindrade dem. Varför skulle hon liksom? Alla har väl rätt att, i sin lilla privata vrå, få sig själv att må bra. Givetvis ska man inte låta dem hålla på hur som helst var som helst. Men om ett barn sitter ensamt i badet så låt dem göra vad de vill säger jag. Men tingsrätten anser alltså att det var ett övergrepp från hennes håll att hon inte hindrade barnens beteende. Då måste man dra slutsatsen att det var ganska grova sexuella handlingar barnen gjorde. Vill man då inte utreda vidare??? Nej bara döm henne för att hon filmat vad hon tror är bevis för att pappan utnyttjar barnen. Nej skit i hennes misstankar och ge pappan full tillgång till dem utan någon som helst insyn från staten eller någon annan. Vem tusan är det egentligen som jobbar för socialtjänsten och som nämdemän?

Här är länken till artikeln http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8652029.ab

Kommentarer
Postat av: Sandra

Läste också det idag och det är verkligen helt sjukt. Nämndemännen är ju politiker i botten utan någon vidare utbildning inom juridik så egentligen är det väl inte förvånande att det döms lite hipp som happ även om det finns med en utbildad domare. Dessutom finns det ju tyvärr en viss andel politiker som kanske inte är världens mest välbegåvade :S Dags att införa "professionella" nämndemän kanske?

2011-03-03 @ 21:23:40
Postat av: Malin

Ja det är nog ingen dum idé, nämdemän med en ordentlig utbildning inom aktuella ämnen.

2011-03-03 @ 22:39:25
URL: http://crazycatladyakamalin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback